USA ber Russland sørge for at MH17-siktede stilles for retten

USA ber Russland om forsikringer for at de siktede etter nedskytingen av Malaysia Airlines-flyet MH17 blir stilt for retten.

Saken oppdateres.

I en uttalelse natt til torsdag, norsk tid, kommenterer USAs utenriksminister Mike Pompeo siktelsene mot fire navngitte personer som ble offentliggjort onsdag. Den internasjonale gruppen som etterforsker nedskytingen av flyet i Ukraina 17. juli 2014 har siktet tre russere og en ukrainsk mann for å ha skutt ned ruteflyet med en russisk rakett.

– Alle de siktede var medlemmer av Russland-ledede styrker i Øst-Ukraina. Vi oppfordrer Russland til å respektere og overholde FNs Sikkerhetsråds resolusjon 2166 og sikre at alle anklagede individer i Russland stilles til ansvar, sier Pompeo i en uttalelse fra det amerikanske utenriksdepartementet.

To av de tre siktede er russere tilknyttet Russlands militære etterretningstjeneste, mens den tredje har en fortid som oberst i den russiske etterretningstjenesten (FSB). Han var leder for de russiskstøttede separatistene i Øst-Ukraina da flyet ble skutt ned.

Russland var raskt ute onsdag med kritikk mot etterforskningen og sier de ikke har fått delta.

(©NTB)

På forsiden nå