Russland anklager USA for skjødesløs opptreden overfor Iran

Myndighetene i Russland støtter Irans påstand at en amerikansk militær drone ble skutt ned i iransk luftrom og anklager USA for å handle uforsvarlig.

Saken oppdateres.

– Amerikanske myndigheter bør tenke grundig over hva dette skjødesløse handlingsmønsteret kan føre til, sier utenriksdepartementet i Moskva i en uttalelse etter at USA innførte enda et sett sanksjoner mot Iran.

– Det er et inntrykk av at Washington brenner bruer, heter det videre.

Nikolaj Patrusjev, som leder det russiske sikkerhetsrådet, uttalte seg også om saken tirsdag under et besøk i Jerusalem.

– Jeg har informasjon fra Russlands forsvarsdepartement om at denne dronen befant seg i Irans luftrom, sier han ifølge russiske nyhetsbyråer.

Russland og Iran er allierte, og Patrusjevs uttalelse betyr at Russland stiller seg bak en av de viktigste iranske påstandene i ordkrigen med USA.

Mens USA mener dronen ble skutt ned i internasjonalt luftrom, hevder Iran at den hadde fløyet inn i iransk luftrom.

USAs president Donald Trump har fortalt at han var nær ved å iverksette et militært angrep på Iran som svar på nedskytingen av det ubemannede militærflyet. At dronen angivelig ble angrepet i internasjonalt luftrom, var en viktig del av begrunnelsen for at drastiske virkemidler ble vurdert.

(©NTB)

På forsiden nå