Labour støtter forslag om å utsette brexit-avstemning

Labour stiller seg bak et forslag om å utsette avstemningen om statsminister Boris Johnsons brexit-plan i Underhuset.

Saken oppdateres.

Forslaget, som er satt fram av det tidligere tory-medlemmet Oliver Letwin, går ut på å utsette hele avstemningen inntil avtalen er gjort til britisk lov, slik at man kan være helt sikker på at ikke Storbritannia går ut av EU uten en avtale.

Både Johnson og andre tilhengere av hans brexitavtale har de siste timene lagt hardt press på Letwin for å trekke forslaget. Johnson sier rett ut at han frykter det blir vedtatt.

Philip Hammond, som var de konservatives utenriksminister i Theresa Mays regjering, sier til BBC at han også støtter utsettelsesforslaget.

Rundt halvparten av de uavhengige representantene som har forlatt enten de konservative eller Labour, ventes også å stemme for Letwins forslag.

Både Alistair Burt, som er en av opprørerne blant de konservative, og Caroline Flint, som er blant en liten gruppe i Labour som støtter Johnsons forslag, sier imidlertid at de ikke vil stemme for forslaget.

Dersom forslaget blir vedtatt, blir Johnson tvunget til å gjøre det han har sagt han aller helst ikke vil gjøre, nemlig å be EU om en utsettelse på brexit etter 31. oktober.


(©NTB)

På forsiden nå