Seks varetektsfengslet etter overfall mot nordmenn på seiltur

De seks personene som er pågrepet for å ha overfalt og ranet nordmenn på seiltur i Panama, ble torsdag varetektsfengslet i seks måneder, ifølge NRK.

Saken oppdateres.

Det ble klart i retten i Colón, får NRK opplyst.

De seks er siktet for å ha overfalt og ranet seks nordmenn om bord i en seilbåt i helgen. De møtte torsdag til et fengslingsmøte der de avga sin forklaring for en dommer. Møtet gikk for lukkede dører og varte i flere timer. Møtet startet klokken 9.15 lokal tid, eller 15.15 norsk tid.

Fant telefoner

De seks mennene ble tirsdag pågrepet i tettstedet Nombre de Dios, sier politisjef Elmer Castillo i Colón til lokale medier. De er siktet for å ha vært delaktig i overfallet.

Til sammen kan åtte personer ha vært involvert.

Personene ble pågrepet etter at det dagen før var blitt funnet en satellittelefon og datautstyr som stammet fra den norske båten.

I en pressemelding fra lokalt politi samme dag heter det at de seks er siktet for to overtredelser av straffeloven som kan medføre fengsel fra 10 til 18 år.

Angrepet

De seks nordmennene var på reise rundt Sør-Amerika da de ble overfalt utenfor kysten av Panama.

Båten befant seg ved det vesle tettstedet Nombre de Dios, noen mil nordøst for byen Colón da de i helgen skal ha blitt angrepet av opptil åtte maskerte menn som kom til seilbåten i en egen båt. De var bevæpnet med kniver og skytevåpen.

– Utenriksdepartementet er kjent med hendelsen. Av hensyn til de berørte har vi ingen ytterligere kommentar, skriver departementet i en uttalelse til NTB.

Kripos er også informert om saken, opplyser kommunikasjonsrådgiver Axel Due i Kripos til NRK.

Skal hjelpes ut av landet

Politiet i Panama bekrefter overfor NRK at nordmennene nå ivaretas av politiet, og at det er lagt en plan for å få dem ut av landet.

– De norske ungdommene er innlosjert og passes godt på. Panamas president har gitt ordre om at de skal passes på av politiet døgnet rundt, også når de går ut for å handle, sier oberst Salvas de la Rosa ved det nasjonale turistpolitiet til NRK.

Han legger til at nordmennene skal ha fått tilgang til en dansk psykolog.

Overfallet på nordmennene har vakt kraftige reaksjoner hos myndighetene i Panama, og turistministeren i landet har uttrykt fordømmelse og tatt kraftig avstand fra hendelsen. Myndighetene frykter at saken kan sverte landets omdømme.(©NTB)

På forsiden nå