Chile starter å identifisere ofre etter flyulykke

Levninger som tilhører de savnede om bord på et chilensk militærfly som styrtet på vei til Antarktis, ble fredag fraktet til en militærbase for identifisering.

Saken oppdateres.

Levningene ble fraktet om bord på et fly av typen C-130 Hercules, samme flytype som styrtet i Drakestredet tirsdag, og ble levert til lokale myndigheter, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Totalt 39 familiemedlemmer til elleve av de døde fløy fredag fra hovedstaden Santiago til Punta Arenas, hvor militærbasen ligger, for å levere sitt DNA.

38 personer – 21 passasjerer og 17 mannskaper – var om bord på flyet som var på vei fra Chabunco-basen i Punta Arenas i Chile da det mistet radiokontakt over Drakestredet 500 kilometer unna basen Frei Montalva i Antarktis.

Myndighetene har ikke sagt noe om hva som kan være årsaken til ulykken, men årsaken etterforskes. Flyet sendte ikke ut nødsignal i forkant av ulykken.

Vrakrestene fra flyet er funnet i et område på 30 kvadratkilometer i Drakestredet, stredet mellom Sør-Amerika og Antarktis.

En del av etterforskningen er en WhatsApp-lydmelding som en av passasjerene sendte til en av sine slektninger og som angivelig sier at flyet hadde strømproblemer.

(©NTB)

På forsiden nå