Danske professorer frykter koronaviruset truer demokratiet

Tre danske professorer fra juridisk fakultet ved Københavns Universitet skriver i en kronikk at minkskandalen i Danmark kan true demokratiet på sikt.

Saken oppdateres.

Skandalen knyttet til avgjørelsen om å avlive all mink i Danmark kan vise seg å bli kostbar, ikke bare i kroner og øre i erstatning til minkavlerne, men for demokratiet og rettsstaten, skriver professorene Kristian Cedervall Lauta, Mikael Rask Madsen og Henrik Palmer Olsen.

De stiller spørsmål ved regjeringens holdninger. De viser til hva statsminister Mette Frederiksen sa til DR 19. november, da hun sa at «folkehelsa er og blir det viktigste i Danmark».

– En slik uttalelse fra landets statsminister får hårene til å reise seg på alle jurister. Viktigere enn hva, om man får spørre? Svaret er innlysende: Foran lovgivningsprosessen, og det vil si Grunnloven, skriver de i Berlingske Tidende.

(©NTB)

På forsiden nå