Bloomberg: Biden vil foreslå økt skattlegging av rike

President Joe Biden vil øke skatten på de rikes finansielle gevinster, melder Bloomberg. Nyheten sendte amerikanske aksjekurser ned torsdag.

Saken oppdateres.

Investorer som tjener 1 million dollar eller mer, en sum som tilsvarer 8,4 millioner kroner etter dagens kurs, vil måtte betale en skatt på 39,6 prosent på salgsgevinster. Det er tett oppunder en dobling fra dagens nivå, ifølge Bloomberg News.

En egen tilleggsskatt på finansielle inntekter er også under planlegging, og kan øke skattenivået for velstående investorer til så mye som 43,3 prosent, opplyser kilder som er kjent med forslagene til nyhetsbyrået.

De viktigste amerikanske aksjeindeksene, S&P 500, Dow Jones og Nasdaq, var alle ned omkring 1 prosent etter at nyheten ble kjent torsdag.

(©NTB)

På forsiden nå