Pentagon: 80.000 russiske soldater fortsatt utplassert på grensen til Ukraina

Russland har bare trukket tilbake noen få tusen soldater fra den ukrainske grensen, opplyser den amerikanske regjeringen til New York Times.

Saken oppdateres.

Russland har holdt en storstilt militærøvelse ved grensen, men torsdag 22. april erklærte forsvarsminister Sergej Sjojgu at øvelsen var over og sa han hadde beordret soldatene tilbake til sine faste baser.

Ifølge amerikanske tjenestemenn er det imidlertid bare et mindretall som er trukket ut av grenseområdene. Nær 80.000 soldater står fortsatt langs grensen, det høyeste antallet siden Russlands annektering av den ukrainske Krim-halvøya i 2014, opplyser kilder i Pentagon til New York Times.

Den russiske utplasseringen ses også som et svar på Nato-øvelsen Defender Europe som begynte tirsdag, der 28.000 Nato-soldater deltar.

(©NTB)

På forsiden nå