Studie: Også Pfizer-vaksinen kan gi økt risiko for blodpropp

De såkalte sikkerhetsprofilene til vaksinene fra AstraZeneca og Pfizer er ganske like med tanke på blodpropp, ifølge forskning i Spania.

Saken oppdateres.

Samtidig viser studien langt høyere forekomst av sjelden blodpropp blant koronasmittede.

Ifølge BioPharma Reporter var forekomsten av venøs tromboembolisme (VTE) 1,3 ganger høyere blant dem som hadde fått vaksine, enn i kontrollgruppa. Den var imidlertid 8 ganger så høy blant dem som hadde fått covid-19-diagnose.

Studien som ennå ikke er fagfellevurdert, er publisert i det medisinske tidsskriftet The Lancet.

Den er finansiert av EUs legemiddelbyrå (EMA) og inneholder data om 6 millioner mennesker i den spanske regionen Catalonia. 1,3 millioner av dem hadde fått vaksine, hvorav litt over halvparten varianten fra Pfizer.

(©NTB)

På forsiden nå