Børsfall i både USA og Europa

Aksjekursene i både Europa og USA falt markert tirsdag. Frykt for økt inflasjon og svak vekst preger markedet, og nedgangen rammer særlig teknologisektoren.

Saken oppdateres.

Den teknologitunge Nasdaq-indeksen i USA falt over 2,8 prosent. Industriindeksen Dow Jones var ned rundt 1,6 prosent, mens den brede S&P 500-indeksen falt rundt 2 prosent.

Nedgangen på Wall Street kommer etter en tung børsdag i Europa.

Den brede europeiske Stoxx 600-indeksen falt 2,18 prosent, tyske DAX var ned 2,09 prosent, franske CAC 40 falt 2,17 prosent, mens britiske FTSE 100 falt 0,5 prosent. Hovedindeksen på Oslo Børs falt 0,69 prosent.

Det var børsfall i Østerrike, Belgia, Danmark, Finland, Hellas, Irland, Nederland, Polen, Portugal, Russland, Spania, Sverige og Tyrkia. Tsjekkia og Island gikk motsatt vei og registrerte en viss oppgang.

En lang rekke faktorer ligger bak børsfallet. Signaler om svekket vekst i Kina, politisk usikkerhet etter valget i Tyskland, en oljepris på rundt 80 dollar fatet, kraftig økende energipriser generelt og økende inflasjon og renter er blant tingene som påvirker markedet.

(©NTB)

På forsiden nå