Tre kvinner alvorlig skadd etter eksplosjon i bygård i Göteborg

Tre kvinner er alvorlig skadd og til sammen 23 personer er brakt til sykehus som følge av en eksplosjon i en bygård sentralt i Göteborg.

En stor eksplosjon har inntruffet i et leilighetsbygg sentralt i Göteborg.   Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / NTB

Saken oppdateres.

Sahlgrenska universiktetssjukhuset rapporterer at de har fått inn tre eldre kvinner som er alvorlig skadd: én i 60-årsalderen, én i 70-årsalderen, og én i 80-årsalderen. I tillegg har de fått inn en mann i 60-årsalderen og en kvinne i 30-årsalderen med lettere skader, og ytterligere en pasient hvis skadeomfang er uklart.

Det er Aftonbladet som har snakket med alarmsentralen, som melder at 23 personer er kjørt til sykehus. Fem av dem er såpass alvorlig skadd at de ble fraktet i ambulanse, resten i buss.

De fleste skal altså være lettere skadd. Sveriges Radios reporter sier at eksplosjonen kan ha skjedd i en sportsbutikk i området. Politiet har tidligere uttalt at de tror eksplosjonen skjedde i en leilighet.

SVT Nyheters reporter forteller om en rolig stemning på stedet i halv 8-tiden mandag.

– Brannen er ikke under kontroll, men bygningen er ferdig evakuert, sier nødetatenes innsatsleder.

Firte seg ned med laken

En beboer på stedet forteller at flere mennesker firet seg ned fra sine leiligheter ved hjelp av laken i Annedal sentralt i Göteborg.

Tre personer er brakt til sykehus, ifølge SOS Alarm.

– Det har kommet mye røyk inn i leiligheter, sier Lars Jostelius fra redningstjenesten til TT.

De evakuerte samles i en kirke i nabolaget. Flere politifolk er på vei dit for å samle inn vitneforklaringer. Det er uklart hvor mange som må evakueres, men det kan dreie seg om alt mellom 100 og 200 personer.

Nødetatene har 17 enheter på plass, tolv av dem ambulanser. Eksplosjonen fant sted i 5-tiden tirsdag og forårsaket en større brann. Både oppganger, garasje og leiligheter er blitt fylt med røyk.

Ifølge politiet er det innledet etterforskning om såkalt allmennfarlig ødeleggelse, og skadeomfanget er uklart.

Det er ikke klart akkurat hva som har eksplodert eller hvor, men politiet tror det skjedde inne i en leilighet.

Expressens reporter beskriver at området er i nærheten av flere universitetsbygg i Göteborg, og dessuten nær der kollektivtrafikken passerer.

På forsiden nå