Moskva stenger ned neste uke

Moskva stenger alle ikke-nødvendige tjenester mellom 28. oktober og 7. november for å slå ned på en voksende smittebølge.

Saken oppdateres.

Helsemyndighetene i Russland melder om 36.339 nye smittede og 1.036 nye dødsfall siste døgn. Dermed har 227.389 russere dødd av viruset, det høyeste tallet i Europa.

Smitten har økt kraftig de siste ukene, og dødstallet har økt nesten hver eneste dag, hovedsakelig på grunn av utbredt vaksineskepsis og en likegyldig holdning til myndighetenes koronatiltak.

Mellom 28. oktober og 7. november stenger Moskva ned alle ikke-nødvendige tjenester for å slå ned på smittebølgen. Matbutikker, apoteker og andre nødvendige tjenester skal forbli åpne, mens sports- og kulturarrangementer og butikker som ikke selger nødvendige varer, må stenge.

Dagen før hadde Russlands president Vladimir Putin innført en friuke i slutten av måneden for å bremse smittespredningen.

I Ukraina ble det torsdag meldt om 22.415 nye smittede og 546 dødsfall, også det de høyeste tallene siden pandemien startet i mars. 62.000 mennesker har dødd i landet av korona hittil.

Også i Ukraina er skepsisen til vaksiner stor, men den siste tiden har nye tiltak tvunget mange til å overvinne motviljen og vaksinere seg.

(©NTB)

På forsiden nå