Finlands utenriksminister koronapositiv

Finlands regjering tar forholdsregler etter at utenriksminister Pekka Haavisto har testet positivt for covid-19.

Saken oppdateres.

Et flertall av ministrene deltok på et regjeringsmøte fredag sammen med Haavisto. Han deltok også på OSSE-møtet i Sverige tidligere i uka, sammen med blant andre utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap).

Den finske regjeringen har anbefalinger om munnbind på sine møter. Men «iblant drikker folk selvsagt kaffe på møtene, og da går det ikke an å ha på seg munnbind», skriver Hufvudstadsbladet søndag.

Haavisto er symptomfri og jobber hjemmefra.

Statsminister Sanna Marin har testet negativt etter møtet med Haavisto, men skal testes på nytt mandag.

Justisminister Anna-Maja Henriksson sier at hun avlyser sitt program på den finske uavhengighetsdagen mandag mens hun venter på testsvar.

Det svenske utenriksdepartementet sier til TT at utenriksminister Ann Linde, som ledet OSSE-møtet, er vaksinert og symptomfri.

– De treftes sist under et møte på torsdag – de to har ikke hatt et bilateralt møte. Linde testet seg i løpet av uken etter en reise utenfor Norden, og fikk negativt resultat, sier svenske UD.

Neste uke skal den svenske statsministeren Magdalena Andersson på sin første tur som regjeringssjef til Helsingfors. Finland er vanligvis det første utenlandsbesøket en svensk statsminister gjennomfører.

(©NTB)

På forsiden nå