EU truer Russland med flere sanksjoner

Russland kan vente seg flere sanksjoner fra EU dersom landet truer Ukraina militært, sier EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen.

Saken oppdateres.

– Den europeiske unionen vil svare passende på ytterligere russisk aggresjon, inkludert brudd på folkeretten og andre ondsinnede handlinger som rettes mot oss eller våre naboer, deriblant Ukraina, sa von der Leyen under et videomøte med EU-ambassadører tirsdag.

– Vårt svar kan bli omfattende opptrapping og utvidelse av eksisterende sanksjoner, la hun til.

Von der Leyen understreket EUs «fulle støtte til Ukraina» i forbindelse med Russlands styrkeoppbygging langs grensen til landet.

Von der Leyens uttalelser kommer få timer før USAs president Joe Biden og den russiske presidenten Vladimir Putin skal ha et digitalt møte der de blant annet skal diskutere den spente situasjonen mellom Ukraina og Russland.

(©NTB)

På forsiden nå