USA kritiserer Abbas' FN-tale

USA retter kraftig kritikk mot Palestineres president Mahmoud Abbas etter hans tale under FNs hovedforsamling fredag. I Abbas' tale kom det harde skyts mot Israel.

Palestinernes president Mahmoud Abbas sa under sin tale til FNs hovedforsamling fredag at han krever en umiddelbar stans i den israelske okkupasjonen. 

Saken oppdateres.

Abbas holdt ifølge USA en provoserende tale, som talskvinne i State Departement, Jen Psaki, karakteriserer som «dypt skuffende».

I talen lovet Abbas at han vil jobbe for krigsforbrytertiltale mot Israel for det han kalte den 50 dager lange «folkemordskrigen» på Gazastripen.

- Vi vil ikke glemme og vi vil ikke tilgi, og vi vil ikke tillate at krigsforbrytere går fri for straff. Israel har valgt å gjøre dette til et år med en ny folkemordkrig mot det palestinske folk, sa Abbas.

Israels utenriksminister reagerer også kraftig på Abbas' FN-tale, som han mener er full av falske anklager. Avigdor Lieberman kaller talen «diplomatisk terrorisme».

Abbas sa videre i talen at «palestinerne kun vil returnere til fredsforhandlingene med Israel dersom målet er å avslutte israelsk okkupasjon, med en stram tidsfrist».

Palestinerne har tidligere truet med å bli med i Den internasjonale straffedomstolen i Haag (ICC) for å klage Israel inn for krigsforbrytelser.

Til sammen 2140 palestinere og nærmere 70 israelere ble drept i løpet av den 50 dager lange krigen på Gazastripen.

Israel og palestinerne forhandlet fram en våpenhvile 26. august i Kairo. Tirsdag denne uken ble de enige om å fortsette samtalene i slutten av oktober med sikte på å få en varig våpenhvile på Gazastripen.

På forsiden nå