Kilder forteller til avisen at den væpnede mannen på den måten klarte å komme helt tett på den 37-årige jødiske mannen, som holdt vakt utenfor synagogen, og to politimenn, som skulle hjelpe til med sikkerheten.

Plutselig trakk mannen en pistol, drepte 37-åringen og såret politimennene, ifølge avisens kilder.

Les alt om terroraksjonen

Dømt for knivstikking

Flere danske medier meldte søndag kveld at navnet på den antatte gjeringsmannen bak terrorangrepene i København er Omar Abdel Hamid El-Hussein.

22-åringen er født i Danmark og er kjent for politiet for en rekke kriminelle forhold. Dette inkluderer vold og brudd på våpenloven, skriver politiet i en pressemelding.

I desember ble han dømt for knivstikking, og han ble løslatt for om lag to uker siden. Tilsynelatende helt uprovosert knivstakk han en ung mann i beinet på et tog i København i 2013.

- Fra gjengmiljø til ekstremisme

I retten ga han ikke inntrykk av å være preget av ekstrem religiøsitet, forteller en journalist som fulgte saken.

- Han virket som en mistilpasset ung mann som hadde lett for å ty til vold, sier Jesper Braarud Larsen.

Fraværet av ekstreme holdninger i retten har ført til spekulasjoner om at El-Hussein ble radikalisert i fengselet. Den svenske terrorforskeren Magnus Ranstorp mener dette problemet er særlig utbredt i Danmark.

- De såkalte cross-overne, som går fra gjengmiljøene og videre inn i ekstremisme. Det finnes i andre land og, men ikke på samme måte, sier han.

Rektor: - Flink elev

Tidligere medelever og bekjente beskriver El-Hussein som en gutt som holdt seg for seg selv, var opptatt av islam og mislikte jøder.

- Han elsket å diskutere islam. Spesielt Israel-Palestina-konflikten. Og han var ikke redd for å si at han åpenlyst hatet jøder, forteller en medelev på den videregående skolen i byen Hvidovre til Ekstra Bladet.

Rektoren ved skolen mener imidlertid at El-Hussein var en flink elev.

- Han var en meget dyktig og begavet elev som klarte seg bra rent faglig, sier Peter Zinkernagel til Danmarks Radio.