NTNU-professoren møtte IS-gisselet

Det norske IS-gisselet tok en eksamen ved NTNU i desember i fjor. Professor Torbjørn Lindstrøm Knutsen møtte ham.

Saken oppdateres.

Ole Johan Grimsgaard-Ofstad tok masteremnet «Stormakters vekst og fall» i fjor høst. Knutsen møtte ham da han avla skriftlig og muntlig eksamen ved NTNU i første halvdel av desember.

- Han fordypet seg i temaet Russlands fall, og skrev en 20-siders semesteroppgave. Mannen var fjernstudent, og møtte ikke til forelesningene. Han kom til NTNU i forbindelse med eksamen i desember. Han bodde ikke i Trondheim, sier Knutsen.

Kjente ham ikke godt

Professoren er faglig ansvarlig for masteremnet «Stormakters vekst og fall» ved Institutt for sosiologi og statsvitenskap ved NTNU.

- Emnet var nytt i fjor, og det var rundt et dusin studenter på kurset. Jeg ble ikke godt kjent med mannen, og har ikke noe inntrykk av om han var spesielt opptatt av Midtøsten. Men også temaet han valgte med Russland er svært aktuelt, sier Knutsen.

Han møtte Grimsgaard-Ofstad under den muntlig eksamen i emnet, og fikk ikke noe spesielt inntrykk av studenten som person.

- Dette var en vanlig eksamenssituasjon, sier Knutsen.

Kom til Trondheim

NTNU har opplyst at Grimsgaard-Ofstad tok en bachelorgrad i samfunnsvitenskap høsten 2009.

- Også da møtte jeg ham ved muntlig eksamen. Han satt i Oslo og leste pensum og besvarte oppgaver, og kom til Trondheim bare i forbindelse med eksamen, sier Knutsen.

Dekan Marit Reitan ved Fakultet for samfunnsvitenskap og teknologiledelse sier at NTNU ikke har registrert at mannen har betalt semesteravgift, og han ikke er masterstudent ved NTNU. Han gjennomførte en bachelorgrad i statsvitenskap i 2009, bekrefter Reitan.

Professor Torbjørn Lindstrøm Knutsen møtte mannen som er tatt til gissel i Syria. 
        
            (Foto: NTNU)

Professor Torbjørn Lindstrøm Knutsen møtte mannen som er tatt til gissel i Syria.  Foto: NTNU

På forsiden nå