– Det er vel viden kjent at det er visse risikoer forbundet med store forsamlinger, og den er etter alt å dømme størst når folk går derfra, sier Hans Brun, terrorforsker ved King's College i London. Konsertlokalet Manchester Arena, der angrepet skjedde mandag, er byens største innendørs lokale og har plass til 21.000 personer.

– Det synes å ha vært sikkerhetskontroller når man skulle inn, men det har kanskje vært lett for en gjerningsmann å stille seg utenfor, sier Brun.

Barn og unge var blant de 22 drepte i terrorangrepet. I tillegg er 59 personer fraktet til sykehus. Popstjernen Ariana Grande hadde nettopp avsluttet konserten sin da eksplosjonen rammet. Ifølge politiet er det én angriper som sto bak angrepet. Vedkommende ble selv drept.

Brun drar paralleller til angrepet mot fotballstadionet Stade de France 13. november 2015, der én person ble drept da tre gjerningsmenn sprengte seg selv rundt arenaen.

– Det er en type angrep vi har sett i Midtøsten og Afrika også, så det er egentlig ikke noe nytt. Sikkerheten på arenaer kan aldri bli 100 prosent, det oppstår alltid en kø ett eller annet sted, sier eksperten.

LES MER: Fotballklubber i sorg etter terroren i Manchester: - Det er en trist dag i byen vår