Se og Hør kunne sent mandag kveld opplyse at 21-åringen, som er bosatt i London, arbeider som trendredaktør og skribent i det britiske klokke- og luksusmagasinet, skriver Dagbladet.

Redaktør Rachel Ingram i Tempus Media Limited bekrefter ansettelsen.

Les også: Kronprinsparet har ikke vurdert PFU-klage mot Se og Hør

– Jeg kan bekrefte at Marius arbeider hos oss, men vi kommer ikke til å gi noen kommentarer utover det, sier hun til bladet.

Dette bildeet er tatt da Marius Borg Høiby var i hageselskapet i Stiftsgården i Trondheim i forbindelse kongeparet 25 år som kongepar i 2016 Foto: Lise Åserud / NTB scanpi

Det har pågått en diskusjon rundt Høibys rolle som offentlig person, at han nå blir ansatt som redaktør forandrer ikke diskusjonen rundt hans rolle mener kronprinsparet, som for øyeblikket er i Litauen.

– Han er selvfølgelig rett til privatliv, vi er først og fremst glad for nye jobben hans. Det er et lite tidsskrift i England. Han som alle andre for bestemme om han vil være i offentlig søkelys eller ikke, og der har vi alle vi alle forskjellige behov, sier paret til NTB.

19. mars fikk han blant annet publisert en artikkel om elektriske luksusbiler.

På magasinets hjemmeside profileres Høiby som deres nye style editor (trendredaktør, red.anm.). Magasinet har omtalt ham som «norsk prins» flere ganger. Blant annet i en reportasje fra da publikasjonen arrangerte etterfesten til musikkprisutdelingen Brit Awards.

«Glamorøse kjendiser, inkludert artist Pixie Lott og hennes modellkjæreste Oliver Cheshire, modell og skuespiller Paul Sculfor, sanger Tallia Storm og den norske prinsen Marius Borg Høiby gikk ned den røde løperen på vei til lokalene hvor vi arrangerte etterfest, bare for spesielt inviterte», heter det blant annet i reportasjen.

Les også: Kronprinsparet reagerer på Se og Hør-oppslag om Marius Borg Høiby

Papirutgaven av Tempus, der 21-åringen omtales som «norsk prins», ble utgitt for en måned siden. På nettsidene har magasinet imidlertid fjernet omtalen av Marius Borg Høiby som kongelig.

Kronprins Haakon og Marius Borg Høiby i hageselskapet i Stiftsgården i Trondheim i forbindelse kongeparet 25 år som kongepar. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Les også: Slottet ringte Heidi fra Trondheim for å få oppskrift på dette pepperkakehuset