Høyre går frem 4,2 prosentpoeng og gjør sitt beste skolevalg noensinne med 28,3 % av stemmene. De har ikke vært største parti ved skolevalget siden 1987. Arbeiderpartiet får 23,2 % av stemmene og går mest tilbake med 6,6 prosentpoeng sammenlignet med skolevalget i 2011.

Det meldes det i en pressemelding fra Utdanningsdirektoratet.

- Helt vanvittig

Stemningen på valgvaken til Unge Høyre i Midtbyen har gjennom hele kvelden vært god. De har sett hvilken vei det har gått, og til tross for at Arbeiderpartiet ligger litt foran i Sør-Trøndelag var Unge Høyre-leder Mari Holm Lønseth strålende fornøyd.

- Det her er helt vanvittig. Et historisk øyeblikk for Unge Høyre, og en klar bekreftelse på at norske ungdommer vil ha regjeringsskifte og Erna som ny statsminister, sier Mari Holm Lønseth etter at resultatene ble publisert klokken 20.00.

Størst i begge trøndelagsfylkene

I Sør-Trøndelag er Arbeiderpartiet imidlertid såvidt foran Høyre. De har henholdsvis 25,9 og 23,5 prosent av stemmene.

I Nord-Trøndelag er forskjellene enda større. Der har Arbeiderpartiet fått 33,3 prosent, mens Høyre kun fikk 16,9 prosent.

Ap på tredjeplass

I Møre og Romsdal er imidlertid historien en helt annen. Der er Høyre størst med 32,3 prosent. På andreplass følger FrP med 23,8 prosent, mens Arbeiderpartiet først er på tredjeplass med 17,2 prosent.

Se resultatene på bildene i saken.

Høyre er for første gang størst ved et skolevalg. Foto: samfunnsveven
Her er resultatene for Nord-Trøndelag i prosent. Foto: Samfunnsveven
Her er resultatene for Sør-Trøndelag i prosent. Foto: Samfunnsveven
Her er resultatene for Møre og Romsdal i prosent. Foto: Samfunnsveven.no
Unge Høyre i Sør-Trøndelag kommer til å feire kveldens resultat. Foto: Ole Martin Wold