Brannmannskapene ble kalt ut midt på natten lokal tid, og brannen var slukket to timer senere. Det er for tidlig å si noe om årsaken.

Huset hadde imidlertid ikke tillatelse til å drives som pensjonat, og det forelå ingen plan for hvordan en brann skulle bekjempes, sier brannvesenet.

Gjesterommene lå svært tett, og flammene spredte seg raskt. Det var vanskelig for beboerne å komme seg ut, sier den lokale brannsjefen, oberstløytnant Lucio Junes da Silva, til CNN Brasil.

Et vitne sier til lokale medier at han klarte å rømme fra rommet sitt da det begynte å brenne i 2-tiden natt til fredag.

– Jeg hadde bare tid til å ta på meg flippflopper og løpe. Søsteren min, som hadde rom i tredje etasje, brant i hjel, sier 56 år gamle Marcelo Wagner Schelech til avisen Zero Hora.

Ni av de elleve som ble reddet fra bygningen, ble innlagt på sykehus etter brannen. Fem av dem er i kritisk tilstand, ifølge lokale myndigheter.

Pensjonatet, som heter Garoa Floresta, er en del av Garoa-gruppen, en kjede med minst ti små hoteller i Porto Alegre. I 2022 brøt det ut en brann i en av kjedens andre pensjonater, der en person døde og elleve ble skadd.