Ifølge øyenvitner omringet stridsvogner flere skoler der internt fordrevne palestinere har søkt tilflukt i Beit Hanoun og Jabalia.

– Okkupantsoldatene beordret alle familier om å forlate skolene og hus i nærheten, og mange menn ble tatt til fange, forteller en innbygger i området til Reuters.

Beit Hanoun hadde tidligere rundt 60.000 innbyggere og var et av områdene der israelske bakkestyrker først rykket inn i oktober. I dag blir byen beskrevet som en ruinhaug og en spøkelsesby.

Ny flukt

Etter at israelske styrker ble trukket ut, har mange familier de siste ukene vendt tilbake til Beit Hanoun. Men tirsdag ble de på nytt drevet på flukt, forteller flere øyenvitner.

Minst fire palestinere ble ifølge helsepersonell drept og mange ble såret i israelske flyangrep mot Rafah lengst sør på Gazastripen tirsdag.

Israel har varslet en bakkeinvasjon i Rafah, til protester fra omverdenen som viser til at over halvparten av Gazas 2,3 millioner innbyggere har søkt tilflukt i byen.

Angrep flyktningleir

Elleve palestinere, blant dem barn, ble ifølge palestinske helsemyndigheter drept i et israelsk angrep mot flyktningleiren al-Maghazi sentralt på Gazastripen tirsdag kveld.

Israels militære ledelse har ikke kommentert noen av angrepene.

Minst 33.843 palestinere er drept og over 76.000 er ifølge palestinske helsemyndigheter såret i israelske angrep i Gaza siden oktober. Det store flertallet av ofrene er barn og kvinner.