– Erna Solberg har gjort en god valgkamp. Det virker jo som om statsministeren har snudd, var Hareides åpningsreplikk da han fikk ordet.

Da hadde Stoltenberg kommet med masse ros til de private aktørene i helsevesenet. Premisset for debatten var at en undersøkelse gjort av NRK, viste at 50 prosent av de spurte tror flere private aktører vil gjøre helsevesenet bedre. 42 prosent svarte nei, mens de siste 8 prosentene var usikre.

– Jeg tror jeg hadde svart ja på det spørsmålet. Vi har brukt private i alle år, og det skal vi fortsette med, sa Stoltenberg. Han viste deretter til at det offentlige helsevesenets innkjøp fra private aktører er blitt doblet med ham som statsminister.

Solberg påpekte at veksten i helseforsikringer er betydelig større, og at fem ganger flere nå tegner slike forsikringer.

– Det er en mistillit til regjeringens helsepolitikk. Selv Forsvaret kjøper privat helseforsikring for sine statlige ansatte for å sikre at de får rask behandling. sa hun.

Høyre-lederen brukte også mistillit om måten Arbeiderpartiet den siste tiden har fremstilt private helseaktører i omfattende kampanjer.

– Han burde velge mellom å vise dem mistillit og det han sier nå, sa Solberg.