Stortingsrepresentanten fra Bjugn gjenopplevde i helga tsunami-marerittet fra juleferien.

Etter å ha rømt fra Thailand da vannmassene skylte inn over Phuket 2. juledag, har hun igjen reist tilbake. Frykten bredde seg da hun fikk høre om jordskjelvet ved Indonesia som kan ha tatt over tusen menneskeliv.

- Vi fikk gjenoppfrisket redselen igjen i natt. Jeg føler fortsatt litt på den, og er bare glad vi ikke er i Phuket. Da hadde vi nok pakket sammen og reist hjem igjen, sier Gjul til Adressa.

Motarbeider traumer

Sammen med familien har hun reist tilbake til Thailand for å ta igjen den tapte ferien. Denne gangen ferierer de ved hovedstaden Bangkok, og har dermed holdt seg utenfor fareområdet.

Likevel har jordskjelvet satt en alvorlig støkk, og Gjul forteller at hun satt oppe foran tv-skjermen og fulgte utviklingen gjennom natten.

- Det er rart at noe slikt skal slå til to ganger. Ferien vi hadde i jula ble det lite av, og vi ville gjerne prøve på nytt. At vi drar nettopp til Thailand er en del av arbeidet for å unngå varige traumer, og også et ledd i en måte å takle opplevelsene på, sier Gjul til Adressa.

Dramatisk ferie

Hun forteller at venner og bekjente har ringt henne for å høre hvordan det står til. Stortingsrepresentanten sier hun og familien tross redselen ikke har følt noen stor frykt under det dramatiske ferieoppholdet.

- Vi valgte å reise dette stedet fordi vi vet at vi vil være i sikkerhet. I tillegg ble det sagt mellom linjene at det ikke kom til å bli like dramatisk som sist.

Foto: HÅVARD BJELLAND