Alle de som kunne reddes etter gårsdagens skyting, ble reddet, ikke minst på grunn av godt samarbeid mellom ambulansepersonale, politi og beredskapen i København. Det kom fram på en pressekonferanse i Region Hovedstaden mandag.

– Hele helseberedskapen i Region Hovedstaden har vist at det kan mobiliseres når det virkelig gjelder. Mange avbrøt ferien for å komme inn og hjelpe, sa sjeflege ved 112, Anders Damm-Hejmdal.

Han sa at det på kort varsel kunne sendes 31 ambulanser fra Region Hovedstaden til Field's, i tillegg til ti ambulanser fra Region Sjælland. Det første akutteamet ankom etter få minutter.

– Det betydde at man raskt kunne få brakt pasienter ut til ambulansene. Svært hurtig ble det startet livreddende behandling, sa han.

– Alle de som kunne reddes, ble reddet på stedet, sa han og la til at alle sykehus i hele København omstilte seg raskt og kunne ta imot mange skadde. Det samme gjorde den psykiatriske beredskapen.

Han oppsummerer at tilstanden fortsatt er kritisk for én av de tre skadde som er innlagt på Rigshospitalet, mens den er stabil for de andre to. Tilstanden er ikke kritisk for en siste pasient som er på Herlev Hospital.