Brødrene Bakraoui på 27 og 30 år var to av de tre gjerningsmennene bak terroraksjonen i Brussel tirsdag.

Som resultat av det skjulte videoopptaket ble sikkerheten rundt Belgias kjernefysiske anlegg skjerpet. Det ti timer lange opptaket ble gjort med skjult kamera foran den ikke navngitte mannens bolig, skriver Aftenposten.no.

Opptaket ble funnet i desember i forbindelse med en politiaksjon knyttet til Paris-angrepene 13. november. 17. februar bekreftet påtalemyndigheten opptakets eksistens.

Adresseavisens team i Brussel møtte imam Asad Majeeb som vokste opp i bydelen som er utpekt som rede for jihadister. (For abonnenter)

Etterforskerne var ikke klar over de to mennenes identitet og visste ikke at de var brødre, heter det videre i artikkelen.

Påtalemyndigheten har ikke kommentert saken.

Flere ansatte suspendert fra atomkraftverk

Flere ansatte ved atomkraftverket Tihange i Belgia nektes adgang til kraftverket.

Suspenderingen settes i sammenheng med terrorangrepene tirsdag, meldte den belgiske kringkasteren RTBF torsdag.

Etter en politiaksjon i en leilighet i Brussel-bydelen Forest i forrige, skal syv ansatte ha fått inndratt adgangskortene sine. Etter terrorangrepene tirsdag, skal ytterligere fire personer ha blitt suspendert.

Etter terrorangrepene i Paris i november i fjor, ble sikkerheten ved atomkraftverket hevet. De skal ha blitt hevet ytterligere etter tirsdagens angrep i Brussel.

Knytter ny gjerningsmann til terroren

Totalt fem personer kobles nå til terrorangrepet.  Ibrahim El Bakraoui (30) var selvmordsbomberen som sprengte seg selv i luften i innsjekkingsområdet på flyplassen i Brussel.

Lillebroren Khalid El Bakraoui (27) sprengte seg selv i luften i den andre T-banevognen da toget sto stille på stasjonen Maelbeek.

Najim Laachraoiu (24) sprengte seg selv i luften på flyplassen ammen med Khalid.

Torsdag kom det frem at politiet i Belgia knytter en ny gjerningsmann til terrorangrepet som drepte minst 31 mennesker tirsdag.

Mannen, som ikke er identifisert, skal ha blitt sett på et overvåkingsbilde på T-banen med en stor bag ved siden av Khalid El Bakraoui like før 27-åringen sprengte seg selv i luften på Maelbeek T-banestasjon.

En mann som ible fanget av overvåkingskameraer på flyplassen gående sammen med de to selvmordsbomberne før angrepet, er også etterlyst. Han er så langt ikke identifisert.

Hevder ministre ville gå av etter terroren

Ifølge belgiske medier leverte Belgias innenriksminister og visestatsminister Jan Jambon sin avskjedssøknad etter terrorangrepet tirsdag. Under et krisemøte i den belgiske regjeringen natt til torsdag skal også justisminister Koeen Geens ha tilbudt å gå av.

Jambon skal ha hønsket å gå av på grunn av feil som er gjort i forkant av angrepene, men statsminister Charles Michel skal ikke ha akseptert oppsigelsene fordi han ikke ønsker ustabilitet i regjeringen

Paris-terroristen Abdeslam varetektsfengslet videre

Den 26 år gamle belgieren Salah Abdeslam (26), som etter terrorangrepene i Paris i november i fjor har vært Europas mest ettersøkte mann, ble forrige fredag pågrepet i Molenbeek i Brussel, etter å ha vært på flukt i fire måneder mens store politistyrker jaktet på ham.

Han er den eneste overlevende av åtte antatte gjerningsmennene etter angrepene i Paris, der 130 personer mistet livet.

De tre gjerningsmennene bak terrorangrepet i Brussel tirsdag kobles alle til nettverket som sto bak Paris-angrepet og Abdesalam.

Han har tidligere motsatt seg utlevering til Frankrike. Torsdag endret han på det.

- Abdeslam har bedt meg om å si at han ønsker å dra til Frankrike så snart som mulig. Han ønsker å forklare seg i Frankrike, sa hans forsvarer Sven Mary til TV-kanalen BFM.

Ifølge Mary, har hans klient sagt at han ikke visste om angrepene i Brussel tirsdag.