Stemningen er småspent, men på Arbeiderpartiets valgvake i Folkets hus i Trondheim er det likevel positiv tenkning som er mantraet.

- Jeg må være positiv, og helt ærlig så tror jeg at dette går veien. De fleste målingene har vist at jeg er inne, men klart. Helt sikker er jeg ikke, sier Karianne OldernesTung, Aps fjerdekandidat i Sør-Trøndelag.

I gult og rødt

Hun feide inn på valgvaken for en liten halvtime siden som et friskt pust i gult, og litt rødt, men vet ikke helt hvordan hun føler seg. Litt nervøs, eller?

- For å være helt ærlig, så har jeg ikke rukket å kjenne etter ennå. Jeg sto opp tidlig i morges, og var listebærer i flere timer før jeg møtte ideelle organisasjoner i Vår Frue kirke i ettermiddag.

- Vet ikke hvor slaget står

Karianne Oldernes Tung har hatt ett fokus den siste måneden. Å vinne velgere.

- Det handler om vi skal ha et land styrt av Arbeiderpartiet, eller om Høyre og de borgerlige skal ta over. For meg er det også fint om jeg kommer inn på Stortinget, men jeg føler det er underordnet.

Det er ikke mange minutter til den første valgdagsmålingen er klar, og spenningen stiger for hvert minutt som går.

Dette er spenning, og helt åpent. Jeg vet ikke hvor slaget står, om det er jeg som får plass eller om Høyre får inn en kandidat til. Vi får se, smiler hun og tar den første slurken av ølglasset.

- Og det smakte?

- Alldeles fortreffelig, akkurat nå.