Ekteparet Morten og Hilde Holck fulgte nøye med ministrenes kanossagang på tv i går. Sammen med sine to barn overlevde de tzunamien i romjula, og var blant de første som landet på norsk jord.

- Vi er veldig lettet i dag. Dette viser at vår versjon av sannheten faktisk stemmer med landskapet, sier Hilde. Hun legger til at hun har kommet over traumene, etter at de måtte flykte fra flodbølgen.

Punktum

For ektemannen kom det endelige svaret i dag.

- Først nå kan jeg sette punktum. Jeg har hatt en gnagende følelse av at vi overreagerte, men den har nå forsvunnet. Hadde konklusjonen vært motsatt ville det føltes utrolig tungt, men nå er jeg utrolig lettet.

Familien på Heimdal er tilbake i vanlig gjenge, men er skuffet over behandlingen fra det offetlige.

- Ingen fra UD eller Trondheim kommune, for den del, har tatt kontakt etter katastrofen, det er overraskende og skuffende. En telefon til oss i romjula ville gitt UD førstehåndskunnskap om hva som egentlig hadde skjedd i Thailand.

Petersen uten peilng

Gårsdagens rapport bekreftet ekteparets tanker og følelser fra romjula, da de hoderystende fulgte den norske håndteringen av katastrofen de hadde stått midt oppe i.

- Da vi satt hjemme 4. juledag og så Jan Petersen på tv skjønte vi at han ikke fattet noen ting av det han snakket om. Først nå. Fire måneder etter, er han på høyden av situasjonen.

Morten Holck rister på hodet, og legger til.

- Å ikke ha katastrofeberedskap er en ting, å ikke reagere når katastrofen skjer er mye verre.

Null tillit

Mens vi er på besøk er det debattprogram på TV2. Ekteparet stønner lettere oppgitt av Petersen gjentagende beklagelser og departementale unnamanøvre.

- De kommer ikke til å gå noe lenger enn dette. Hvis de legger seg helt flate kommer det til å slå tilbake på dem. Dette er nok det nærmeste vi kommer en unnskyldning, sier Morten.

- Vi er veldig lettet i dag. Dette viser at vår versjon av sannheten faktisk stemmer med landskapet, sier Hilde Holck. Til høyre Morten Holck. Foto: RUNE PETTER NESS