Manila (NTB-AFP): I øsende regn ble babyer, småbarn og gamle mennesker lastet inn i militære lastebiler og kjørt til en skole sju kilometer unna.

– Vi gikk rundt med megafoner og ga instrukser om at folk måtte spise frokost, pakke og komme seg opp i lastebilene, forteller Alberto Lindo, en tjenestemann i Alcala, en landsby med 3.300 mennesker.

Myndighetene advarer mot sterk vind, store nedbørsmengder og fare for flom i det Nock-Ten, som er oppkalt etter en fugl fra Laos, nærmer seg Bicolregionen.

Filippinske myndigheter har evakuert mer enn 12.000 innbyggere fra kysten av Catanduanes, en øygruppe med 250.000 mennesker.

I Camarines Sur-provinsen, i nærheten av Catanduanes, er 90.000 mennesker evakuert. Provinsguvernøren frister med stekt gris på evakueringssentre for å få folk til å evakuere hjemmene sine midt i jula.

Det er ventet at tyfonen rammer rundt 42 millioner mennesker som bor i hovedstaden Manila og områdene rundt andre juledag.

I gjennomsnitt rammer 20 tyfoner Filippinene hvert år. I november 2013 ble Filippinene truffet av supertyfonen Haiyan, som tok livet av over 6.000 mennesker øst i landet.