Til tider var temperaturen svært høy, og Clinton og Trump barket sammen om temaer som konflikten i Syria, muslimsk innvandring og USAs forhold til Russland.

Spørsmålet om videoen fra 2005, hvor Donald Trump kommer med nedsettende kommentarer om kvinner, ble gjort unna tidlig i debatten.

– Ingen har større respekt for kvinner enn meg, sa Trump og gjentok tidligere påstander om at kommentarene i den omstridte videoen var «garderobevitser».

– Ja, jeg er veldig flau over det. Jeg hater det, men det er garderobevitser, sa Trump.

– Viser nøyaktig hvem Trump er

Hillary Clinton slo fast at Trump lyver når han hevder at kvinnekommentarene hans ikke er representative for hans syn på kvinner.

– Det vi alle så og hørte (i videoen) var Donald Trump snakke om kvinner, hva han tenker om kvinner, hva han gjør med kvinner. Han har sagt at det ikke representerer hvem han er, men jeg tror det er tydelig for alle som har sett den at den viser nøyaktig hvem han er, sa Clinton.

Holdt pressekonferanse

Opptakten til debatten har vært totalt dominert av videoen som ble lekket fredag, og et stort antall republikanere har i løpet av helgen vendt ryggen til Trump.

I et forsøk på å slå tilbake, stilte Trump kort tid før debatten opp på en felles pressekonferanse med fire kvinner som kom med grove anklager mot Hillary Clinton og voldtektsanklager mot hennes ektemann, tidligere president Bill Clinton.

De fire kvinnene var til stede i salen under debatten, og Trump fyrte løs ved å vise til påstandene.

– Se på Bill Clinton, jeg bruker ord, men han bruker handlinger. Han har misbrukt kvinner og angrepet disse kvinnene, sa Trump.

– Muslimer må rapportere problemer

Avstanden mellom de to presidentkandidatene var spesielt stor da de diskuterte muslimsk innvandring.

– Muslimer må rapportere problemene når de ser dem. Hvis de ikke gjør det, blir det veldig vanskelig for landet vårt, sa Trump og viste til terrorangrepene i Paris og angrepet i San Bernardino.

Trump har tidligere krevd innreiseforbud for muslimer, men har siden gått tilbake på det. Under debatten unnlot han å svare direkte på dette, og sa i stedet at «ekstreme bakgrunnsundersøkelser» var svaret på hva han ville gjøre med muslimsk innvandring.

Hillary Clinton kalte Trumps holdninger til muslimer for farlige.

– Dessverre har det blitt sagt mange mørke ting om muslimer, sa Clinton.

Hun understreket at det i hennes visjon for landet er plass til alle som vil bidra.

– Vi har hatt muslimer i USA siden George Washington, sa hun.

Truet med straffeforfølgelse

Presidentkandidatene var også innom epostsaken, som har skapt mye trøbbel for Hillary Clinton. Donald Trump gikk så langt som å true med å straffeforfølge sin politiske rival på grunn av bruken av den private epostserveren.

– Hvis jeg vinner kommer jeg til å instruere påtalemyndigheten om å se nærmere på din situasjon, fordi det har aldri vært så mange løgner og så mange bedrag, sa Trump.

Clinton svarte med å si at det er godt at ingen med Donald Trumps temperament styrer rettssystemet i landet.

– Fordi da ville du bli satt i fengsel, repliserte Trump.