Sturgeon, som leder Scottish National Party (SNP), startet allerede tidligere i juni en kampanje for å få i stand en ny slik avstemning.

Førsteministerens budskap var da at Skottlands økonomi vil klare seg bedre utenfor Storbritannia.

I en folkeavstemning i 2014 stemte 55 prosent av velgerne for fortsatt union med Storbritannia.

Avgjort

Den britiske regjeringen med statsminister Boris Johnson i spissen sier nei til en ny uavhengighetsavstemning og sier spørsmålet ble avgjort med det.

Johnson sier tirsdag at han lover å gå grundig inn på Sturgeons plan, og at han vil gi henne et ordentlig svar.

– Jeg tror absolutt at vi vil være i stand til å ha en sterkere økonomi og et sterkere land sammen, la han til.

Brexit

Sturgeon har imidlertid argumentert med at landskapet er endret i løpet av de siste åtte årene, spesielt på grunn av brexit. Et flertall av skottene ville fortsette i EU.

– Hadde vi i 2014 visst alt vi nå vet om den veien Storbritannia har valgt, er jeg ikke i tvil om at Skottland ville ha sagt ja til uavhengighet da, sa Sturgeon i et intervju med BBC tidligere denne måneden.

Samtidig sier Sturgeon tirsdag at hun innser at hun kanskje ikke har makt til å avholde en ny folkeavstemning uten godkjenning fra regjeringen i London.

Til det skotske parlamentet i Edinburgh sa hun at for å sikre at alt blir gjort juridisk riktig, vil hun be om en uttalelse fra Storbritannias Høyesterett før velgerne får spørsmålet om Skottland bør være et uavhengig land.