Med slike tall får vi et solid borgerlig flertall over helgen. Nå er vi i siget, dette er utrolig morsomt, sier Høyres leder Erna Solberg.

Her skal ingenting innkasseres på forhånd, men høyreleder Erna Solberg kan koste på seg en liten latter. Respons Analyses landsomfattende partibarometer tatt opp i valgkampens siste uke gir de ikke-sosialistiske partiene en nytt knusende flertall.

Og ikke bare det. Arbeiderpartiets dager som landet største parti kan være talte. Høyre måles denne uken pluss 2,4 prosentpoeng –til 31,3 prosent oppslutning. Arbeiderpartiet står stille på 28,2 prosent, ifølge Respons Analyse.

Venstre går litt tilbake og får 4,6 prosent på denne målingen. Den ikke-sosialistiske blokken samler likevel 99 mandater mot de rødgrønnes 69.

–Dette er bedre tall for oss enn det vi har sett på andre målinger. Jeg ser Venstre går litt tilbake. Det som er avgjørende viktig for meg, er at alle fire klarer seg godt og at et flertall av velgerne sier de vil ha en borgerlig regjering, sier Erna Solberg.

Irritert og agressivt Frp

Høyre og Frp henter med denne målingen inn 81 mandater alene, fire unna rent blåblått flertall.

Samtidig har Frp med tiltagende styrke økt angrepene på Høyre. Partiet er lut lei av å få sine valgløfter kansellert av Høyre.

Det er pussig hva disse Høyre-folka tror de kan diktere allerede nå, sa en lettere irritert nestleder Per Sandberg da Adresseavisen møtte ham etter samferdselsdebatt med nettopp Høyre i Oslo sentrum i går formiddag.

Frp kommer ikke til å sitte i regjering for å administrere høyrepolitikk, sier en klokkeklar Sandberg.

Samtidig gjør partilederen hans, Siv Jensen, det klinkende klart at Høyre ikke er i posisjon til å stille ultimatum om handlingsregelen, slik Solberg gjorde i forrige uke.

Tjener på angrep

Til tross for Høyres fremgang den siste uken viser bakgrunnstallene fra Respons Analyse at Frp den siste uken har hatt stor nettotilstrømming fra storesøster Høyre.

Solberg tar angrepene og velgerovergangen med ro.

At ingen vil gi opp politikken sin i en valgkamp synes jeg er helt greit. Jeg er heller ikke bekymret for diskusjonen om handlingsregelen. Alle vet hvor Høyre står i denne saken. Dette handler vel først og fremst om at standpunkter skal ha en politisk pris. Det er jo ganske vanlig i politikken, mener Solberg.

Vil kutte V og KrF

Adresseavisen kjenner til at Frps irritasjon ikke bare er rettet mot Høyre, men at sterke krefter i partiet vil forlate strategien om at «alle skal med» på ikke-sosialistisk side.

Deler av Frp er lei av V og KrF.

Til dette har jeg ett svar: Høyre har hørt nøye etter når alle fire partiene har sagt at alle fire partiene skal stå sammen om å få skiftet regjering. Dette er en stor forpliktelse og et alvorlig løfte overfor velgerne, som også Frp har gitt, sier Erna Solberg.