Noen vil kanskje mene at selfies bare er  2013. Ledelsen ved Bryant University i den amerikanske delstaten Rhode Island, er likevel bekymret for at trenden kan få den kommende avslutningsseremonien til å trekke ut i langdrag, skriver nyhetsbyrået AP.

800 avgangselever

En seremoni som ifølge universitetets øverste leder Ronald Machtley, er timeslang nok som den er.

Machtley forteller at studentene stadig ber om å få ta selfies sammen med ham rundt om på campus. Men 800 avgangselever som alle skal ta selfies når de mottar vitnemålene sine, blir for drøy og tidkrevende kost.

Selfies-forbudet under selve seremonien til tross, universitetslederen sier han gjerne stiller opp på bilder i etterkant.

En avslutningsstudent uttaler at noen av studentene sikkert vil bli oppbrakt over forbudet, men at dette ikke er noe det gråtes over.

Andre forhold

Ved norske universiteter har avslutningsseremonier som dette gjerne en annen og mindre form, og ved Norges største universitet, Universitet i Oslo (UiO) har man ikke vurdert et tilsvarende forbud.

- UiO har ikke gjort noen vurderinger av et slikt forbud da vi ikke opplever dette som et problem. Vi har ikke negative erfaringer med dette hverken fra mastergradsseremonier eller doktorkreeringer, sier Monica Bakken, direktør for fagstøtte ved UiO.

Er dette historiens første selfie?