Ekstremvær står øverst på listen over mulige kriseutløsere over lengre tid, ifølge organisasjonen som arrangerer Davos-forumet.

Desinformasjon er imidlertid den største risikofaktoren de neste to årene. Det ses i sammenheng med mange viktige valg, som i USA, India og Mexico. Nær tre milliarder mennesker skal avgi stemme de neste to årene.

Falske nyheter kan bidra til å undergrave legitimiteten til valgene, frykter WEF-analytikerne. Kunstig intelligens kommer til å føre til flere falske nyheter, noe som kan føre til svekket demokrati, vold, hatkriminalitet og terrorisme, advarer de.

Rapporten ble lagt fram onsdag, uken før den store Davos-konferansen. Over 1400 eksperter og makthavere over hele verden har blitt intervjuet i forbindelse med rapporten.

Kriger og geopolitiske spenninger blir også trukket fram som mulige kilder til enda større kriser. To tredeler av de spurte tror at verden kommer til å bli mer fragmentert det neste tiåret, med steilere fronter.

Til Davos kommer blant annet USAs utenriksminister Antony Blinken, Israels president Isaac Herzog og ledere i Midtøsten, og krigen i Gaza kommer til å bli et stort tema.