Grenseområdene har vært preget av vold og sammenstøt mellom Israel og den Iran-støttede islamistbevegelsen Hizbollah, som er alliert med Hamas, siden Gaza-krigen brøt ut i oktober.

I en rapport fra den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM) heter det at 76.018 mennesker er drevet på flukt, primært i områdene sør i Libanon som grenser mot Israel.

Mer enn 80 prosent av de fordrevne libaneserne bor hos slektninger, mens 2 prosent oppholder seg i tilfluktslokaler rundt om i Sør-Libanon. Resten har leid leiligheter eller flyttet seg til boliger i områder lenger unna grensa, ifølge FN-organet.

175 mennesker er drept i kampene, blant dem 129 Hizbollah-krigere og minst 20 sivile, ifølge en opptelling gjort av det franske nyhetsbyrået AFP.

I Nord-Israel er ni soldater og fem sivile drept, ifølge israelske myndigheter. Hizbollah angriper nesten daglig israelske soldater ved grensa i støtte til Hamas.

Spenningen steg ytterligere da Hamas-toppen Saleh al-Arouri og flere andre ble drept i et droneangrep i Libanons hovedstad Beirut.