– Vår holdning til det nåværende utkastet til avtale er negativt, sa Osama Hamdan til TV-kanelen Al Mana onsdag ifølge The New York Times.

Forslaget innebærer våpenhvile i 40 dager dersom alle gislene i Gaza frigis, ifølge britisk UD. Hamas ønsker seg en permanent våpenhvile.

Etter at Hamdan uttalte seg, kom Hamas' presseavdeling med en uttalelse om at Hamas-lederne ikke vil godta det israelske forslaget slik det foreligger, men at de er villige til å fortsette forhandlingene.

– Den negative holdningen betyr ikke at forhandlingene er avsluttet, skriver de.

Torsdag venter Israel fortsatt på et svar fra Hamas, ifølge en israelsk tjenesteperson. Tidligere i uken uttalte en kilde at Israel ba om svar innen onsdag kveld.

Rafah-invasjon vil spolere forhandlinger

Israel statsminister Benjamin Netanyahu sier han støtter avtaleforslaget, men han fastholder at en bakkeinvasjon av Rafah er nødvendig, før eller senere.

I TV-intervjuet sa Hamdan at forhandlingene kommer til å ta slutt hvis «fienden gjennomfører Rafah-operasjonen».

Rafah ligger sør på Gazastripen og er den siste store byen som israelske bakkesoldater ikke har inntatt. Flere hundre tusen palestinere har søkt tilflukt i området.

Mens forhandlingene pågår, fortsetter bombardementet av Gazastripen. Det siste døgnet har 28 palestinere blitt drept, ifølge palestinske helsemyndigheter. I snitt har 166 palestinere blitt drept hver dag i krigen.

– Hamas må si ja

Torsdag har israelske kampfly rammet et rekke mål på Gazastripen, opplyser det israelske militæret. Det opplyser også at palestinere gjennomførte en rekke angrep mot israelske soldater sentralt på Gazastripen onsdag, men at ingen israelere ble såret.

USAs utenriksminister Antony Blinken omtaler det seneste israelske våpenhviletilbudet som «sjenerøst». I flere dager har han bedt Hamas om å godta forslaget umiddelbart.

– Hamas må si ja og få dette unnagjort, sa han onsdag.

Utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) sa til NRK mandag at han hadde liten tro på snarlig våpenhvile.

– For å være helt ærlig så virker det ikke som at vi står rett foran et gjennombrudd, dessverre. Og det er helt fryktelig, for hver dag som går uten våpenhvile, blir flere drept, sa han til NRK.