Hvis meningsmålingen til Zogby/Reuters/C-SPAN er riktig, leder Obama med 54 prosentpoeng mot McCains 43 når USA går inn i valgdagen.

Vinner de uavhengige

Det er en større ledelse enn Obama noen gang har hatt. Obama leder klart blant uavhengige, han leder klart blant kvinner, men også blant menn - som tradisjonelt har en overvekt av republikanerne.

TV-ADRESSA: Dette er Barack Obama

Fattige og rike

Oppslutningen fra eget parti er også sterkere, Obama får 91 prosent av demokratenes stemmer, mens bare 85 prosent av republikanerne vil betro McCain og Palin å lede nasjonen.

Obama leder faktisk i alle inntekstegruppene, fra lavinntektsgruppene til høyinntektsgruppene. McCains skremsler om skatteøkning med Obama ser ikke ut til å ha virket på velstående amerikanere.

McCain vinner eldre og hvite

John McCain har fortsatt en ledelse i aldersgruppen 55-69 år. Han leder blant hvite velgere, USAs klart største velgergruppe, men med bare syv prosentpoeng.

Hvis det er riktig, betyr det at Obama er den demokratiske presidentkandidaten som har nådd best frem til den hvite befolkningen på meget lenge. Det er skumlet mye om rasisme ved dette valget, men hvis tallene sier sannheten, bør det være oppmuntrende for forholdet mellom rasene i USA:

TV-ADRESSA: Dette er John McCain

Foto: SCANPIX
Foto: SCANPIX