President Anders Fjelland Bentsen i Ansa (Association of Norwegian Students Abroad) bekrefter at 22-åringen som døde etter et illebefinnende er fra Drammen. Hennes reise- og studievenninne er fra Midt-Norge. Hun er 20 år, ifølge VG.

– Er oppegående

Jentene ble akutt syke på Phi Phi-øyene, og sendt til sykehus i Phuket. Lars Haugan, sjømannsprest ved den norske sjømannskirken i Pattaya, reiste til Phuket i går for å snakke med den overlevende jenta fra Midt-Norge. Hun får behandling på Bangkok Hospital Phuket.

– Jenta er oppegående, men selvfølgelig preget. Det har gått hardt inn på henne det som har skjedd med venninnen. Hun sørger og sa til meg at det like godt kunne ha vært henne, sier Haugan på telefon fra Thailand til adressa.no.

Flere dødsfall

Tirsdag ble det kjent at det også i forrige uke var et mystisk dødsfall på Phi Phi-øyene. En amerikansk kvinne som bodde ved samme gjestehus som den norske kvinnen, døde ifølge Aftenposten.no under mystiske omstendigheter mindre enn 24 timer før den norske 22-åringen.

Hjem i løpet av uken

Jenta regner med å reise hjem til Norge i løpet av et par dager.

– Venninnen ble sendt med fly til Bangkok til obduksjon sammen med den amerikanske kvinnen som også mistet livet på samme sted. Nå vil jenta fra Midt-Norge bare hjem, sier sjømannspresten som ikke synes det er hans oppgave å si hvor i Midt-Norge jenta kommer fra.

Haugan har tidligere uttalt til Nettavisen at det kan være snakk om vannforgiftning, og han utelukker heller ikke at det kan ha skjedd noe kiminelt. Jenta som overlevde den akutte situasjonen har vært i flere politiavhør.

– Tar til seg mat

Talsperson Nantawan Sriputha ved Bangkok Hospital forteller til Nettavisen at et spesialistteam fra det thailandske byrå for smittekontroll skal jobbe med lokale eksperter for å finne ut hva jentene ble utsatt for.

Hun gir også en tilstandsrapport om den midtnorske jenta som er på bedringens vei.

– Hun har begynt å spasere og hun tar til seg mat. Hun viser stor takknemlighet overfor ansatte på sykehuset.

Skylder på forgiftning

Den amerikanske kvinnens familie opplyser at hun ble plutselig syk. Først trodde de det var snakk om en mild matforgiftning, men i løpet av kort tid ble tilstanden alvorlig. Kvinnen skal ha dødd på vei til sykehuset.

– Min forlovede og jeg var på Phi Phi forrige uke, da hun ble syk og døde. Det virker som om forgiftning kan være dødsårsaken også i vårt tilfelle, sier den amerikanske kvinnens forlovede, Ryan Kells, til den thailandske lokalavisen Andaman Times.

Overvåker situasjonen

Både norske og amerikanske myndigheter overvåker nå saken.

– På dette tidspunkt er det lite vi kan si utover at vi jobber med saken og følger situasjonen, sier ministerråd ved ambassaden i Thailand, Anne Lilleøren, til Aftenposten.no.

Studererer i Sydney

– Begge jentene gikk på samme skole, International College of Management i Sydney. Det er 66 nordmenn som studererer ved dette lærestedet, forteller Berntsen.

Les mer: Norsk kvinne døde på sykehus i Thailand

Sjømannskirkens studentprest i Australia inviterte norske medstudenter og venner til en minnemarkering på lærestedet for 22-åringen som døde natt til mandag.

Den kvinnelige studenten fra Midt-Norge som ble alvorlig syk på Phi-Phi-øyene får behandling på Bangkok Hospital Phuket. Natt til mandag døde hennes reisevenninne. Årsaken til den akutte sykdommen er ukjent. Foto: BANGKOK HOSPITAL PHUKET