Funnene gir håp for pårørende som fortsatt savner sine.

De omkomne ble funnet sør for Khao Lak, i et basseng nær Bang Nim, opplyser Thailands sjefpatolog dr. Pornthip Rojanasuna.

– To ble brakt hit søndag og i dag kom ytterligere ti, sier hun.

Fortsatt er vel 2300 omkomne oppbevart ved Yan Yao, som ligger vel 150 kilometer nord for Phuket. Her er omkomne som er funnet på vestkysten av Phuket, samt fra vestkysten av Phang Nga-provinsen inkludert Khao Lak.

Ifølge dr. Pornthip er vel 900 av disse europeere, mens resten skal være asiater.

Håp også for norske

Statsminister Kjell Magne Bondevik ankom Yan Yao-tempelet i 12-tiden i dag, lokal tid, sammen med Sveriges statsminister Göran Persson og Finlands statsminister Matti Vanhanen. Da hadde Bondevik møtt Thailands statsminister Thaksin Shinawatra, samt innenriksministeren og miljøvernministeren tidligere på dagen.

– De forsikrer at søk skal gjennomføres der det fortsatt er håp om å finne savnede, sier Bondevik.

Pårørende som mener de har detaljert informasjon om hvor deres kjære kan ha mistet livet, bør ta kontakt med norsk politi eller den norske ambassaden i Bangkok.

– De vil formidle disse opplysningene til thailandsk politi og letemannskaper, sier Bondevik.

Sinte demonstranter

De nordiske statsministrene ble møtt av demonstranter, som protesterer mot thailandske myndigheters planer om å flytte omkomne fra Yan Yao til Phuket, som er to timers kjøring lenger sør.

Mange pårørende har mistet alt de eide i tillegg til sine kjære, og mener det blir en altfor stor belastning i tillegg å møtte ta reisen ned til Phuket for å følge identifiseringsarbeidet.

Statsminister Thaksin lovte søndag at lokalbefolkningen vil få økonomisk støtte til reisen, men det har ikke dempet gemyttene. Og de får støtte fra sjefpatolog Pornthip.

Fikk bekreftelse. Statsminister Kjell Magne Bondevik fikk i dag beskjed om at søk skal gjennomføres der det fortsatt er håp om å finne savnede. Foto: AP/SCANPIX