Lørdag fikk han en siste sjanse til å overbevise usikre velgere da TV 2 inviterte til valgkampens siste partilederdebatt.

- Vi er på rett side av streken, men det er ingen grunn til å føle seg trygg. Det er mange usikre velgere. Jobben er ikke gjort, sier han.

Søndag trykker SV-toppene til i en siste innspurt med en egen PR-kampanje på sosiale medier. Hver enkelt SV-velger oppfordres til å verve tre nye på valgdagen.

Frykter Venstre-reprise

SV-ledelsen frykter at partiet kan komme til å oppleve det samme som Venstre gjorde for fire år siden. Da lå partiet noen dager før valget bare litt under nivået til SV på dagens meningsmålinger. Likevel falt Venstre under sperregrensen.

- Alle var overbeviste om at Venstre ville klare seg. Det gjorde at mange av dem som sa de skulle stemme Venstre, likevel valgte et annet parti eller ble hjemme. Det samme kan skje med SV, sier valgforsker Frank Aarebrot til NTB.

Ifølge Aarebrot har ingen andre partier i øyeblikket en så stor andel av usikre velgere som SV.

- Blant de andre partienes velgere oppgir 90 prosent at de er sikre på hva de skal stemme. For SVs del er tallet 68 prosent. Faren er ikke over, selv om partiet ligger et hakk bedre an enn Venstre gjorde i 2009, sier Aarebrot.

Valgforskeren tror meningsmålingene kan ha gitt SV positiv drahjelp ved å underbygge den alvorlige situasjonen for partiet og bidra til velgermobilisering.

- Dessuten var det heldig for SV at oppturen kom en uke for tidlig for Miljøpartiet De Grønne. De siste ti dagene har nyhetens interesse kjølnet noe, og det virker ikke sannsynlig at partiet kommer over sperregrensen, sier Aarebrot.

Venstre-leder Trine Skei Grande husker godt valgnatten for fire år siden da partiet havnet på feil side av sperregrensen og stortingsgruppen ble redusert fra ti til to.

- Erfaringene fra sist gjør at vi mobiliserer til siste slutt, sier hun til NTB.

Aps alenegang

Under partilederdebatten på NRK fredag røpet Stoltenberg for første gang det mange kommentatorer allerede har påpekt, nemlig at han står klar til å ta over dersom en Solberg-regjering skulle havarere.

Budskapet ble gjentatt under flere valgkamparrangementer lørdag. Men i debatten understreket Stoltenberg at Plan A fortsatt er en rødgrønn regjering.

- Jeg vil gjøre alt jeg kan for å sikre et nytt flertall, sa han.

Men drømmen om å lokke sentrumspartiene Venstre og KrF over til sin side, blir vanskelig for Stoltenberg. KrF-leder Knut Arild Hareide avviser blankt muligheten for et partnerbytte. Han holder fast ved løftene om å bidra til å danne en borgerlig regjering.

- Vi har valgt side. Jens i et annet format forandrer ingenting, sier han.

En meningsmåling som ble offentliggjort under partilederdebatten på TV 2 viste at nær 80 prosent av de spurte tror at velgerne gjør Erna Solberg til statsminister.

- Det er hyggelig å drive valgkamp for tiden, sa hun.