To nordmenn, en brasiliansk kvinne og to brasilianere ble tirsdag kveld frikjent i Brasil, etter å ha vært anklaget for grov organisert kriminalitet i snart åtte år, melder Dagbladet.

De var beskyldt for å ha jobbet sammen med andre norske forretningsmenn, som igjen er anklaget for å ha samarbeidet tett med B-gjengen i Oslo, og for å drive utstrakt kriminalitet i ferieparadiset Natal, som er provinshovedstad i delstaten Rio Grande do Norte i Brasil.

Blant disse forretningsmennene er trondhjemmeren Trygve Kristiansen, som ble pågrepet sammen med flere andre i 2007. Han er fortsatt anklaget for organisert kriminalitet, korrupsjon, hvitvasking, ulovlig utførsel av penger og dokumentforfalskninger i Brasil.

- Gledelig

For dette ble han dømt til 18 år fengsel i en brasiliansk domstol. Til Dagbladet uttrykker Kristiansen at frifinnelsen av de andre er gledelig. Siden pågripelsen har han kjempet for å bli renvasket.

- Frifinnelsen av Pettersborg og de andre er gledelig. Dommer Mário Azevedo Jambo er den eneste av dommerne som har dømt i saken som har avhørt vitner og kjenner hele saken. Derfor er det nå håp om at denne rettsfarsen kan få en slutt for alle som uskyldig har vært anklaget, sier Trygve Kristiansen til avisen.

Tidligere har Jambo frikjent seks andre nordmenn i samme sakskompleks.

- Langt mareritt

I den ferske dommen, retter dommeren krass kritikk mot politiet, ifølge Dagbladet. Mennene ble blant annet pågrepet og siktet basert på det de mener er uriktige opplysninger fra Økokrim i Norge.

- Forhåpentligvis er denne dommen starten på slutten av et snart åtte år langt mareritt, sier Trygve Kristiansen til Dagbladet.