I lørdagens Adresseavisen skryter avtroppende Ap-leder Jens Stoltenberg av arbeidet hans partifeller har utført i Trondheim. Han har ved flere anledninger pekt mot Trøndelag for å vise de største suksesshistoriene i eget parti.

– Både i Trondheim og Trøndelag har man vært flinke til å vise frem det man har fått til. I tillegg har man vært flinke til å samarbeide. I Trondheim har man jo også fått med seg KrF på laget, sa Stoltenberg.

Bygget nytt St. Olav

Rett før han går på talerstolen i Folkets Hus, sender fylkesordfører i Sør-Trøndelag, Tore O. Sandvik, rosen i retur.

– Han har vært en fabelaktig støttespiller. Han har brukt oss og arbeidet vårt som eksempel ved flere anledninger, og han har ofte vært på besøk for å inspirere og høre hvordan vi arbeider, sier Sandvik.

Fylkesordføreren mener det også har betydd mye at Arbeiderpartiet har sittet ved makten sentralt for å få suksess lokalt.

– Det var den rødgrønne regjeringen som gjenopptok byggingen av St. Olav, minner Sandvik om.

Reiste direkte til Trondheim

Han tror ikke støtten og oppfølgingen fra sentralt hold vil bli mindre når Jonas Gahr Støre overtar lederklubben i Arbeiderpartiet i ettermiddag.

– Dagen etter det ble kjent at han var innstilt som leder, besøkte han Marintek i Trondheim for å lære om havrom. Med de utfordringene vi står overfor med klima, mener jeg det var et viktig symbol. Og at Trondheim og Trøndelag vil spille en sentral rolle, sier Sandvik.