Se talen på You Tube!

18-åringen fra Klæbu i Sør-Trøndelag fikk trampeklapp etter sitt innlegg i Oslo i dag.

- 9. og 10. klasse var for meg et rent mareritt. Det gikk nesten ikke en eneste skoledag hvor jeg ikke følte meg alene og tråkket på. Heldigvis fikk jeg en ny start med nye venner, borte fra mobberne, sa Kulseth i et engasjert innlegg.

Fikk ny start

Hun omtaler overgangen til videregående skole som en ny start i livet.

- Jeg hadde fritt skolevalg og kunne velge meg bort fra tre nye år hvor torturen kunne fortsette. Jeg gledet meg til å endelig starte på videregående skole. Det var ny start og nye venner, sa hun i talen.

- Kan ødelegge

Kulseths politiske poeng var nærskoleprinsippet, som hun mener ødelegger for mobbeoffer sine muligheter til å skifte miljø og få en ny start.

- Heldigvis så hadde jeg ingen nærskoler. Jeg kunne søke og komme inn på akkurat den skolen jeg ønsket. Dessverre er ikke alle like heldig som jeg var. Mange elever i 10. klasse i dag sitter og gruer seg til videregående skole, fordi de vet at det blir tre nye år med en hverdag som offer for mobbing. Hvordan kan noen sitte og forsvare nærskoleprinsippet og si at det er mest rettferdig for alle?, spurte hun og la til:

- Nærskoleprinsippet er en urettferdig ordning som kan ødelegge elever sin fremtid.

Startet elevbedrift

11 år gammel deltok Kristin Kulseth i finalen i Melodi Grand Prix junior i jenteduoen Rosa klinkekuler. Fra å være en populær jente opplevde hun å bli mobbet og utstøtt.

Sammen med seks andre jenter ved entreprenørskapslinjen ved Thora Storms videregående skole startet Kulseth startet elevbedriften «Tøff?». To av jentene opplevde å bli mobbet i ungdomsskolen.

- Jeg opplevde at klærne mine ble ødelagt, og jeg kunne finne skoene mine kastet i do, sa Kristin da hun ble intervjuet i Adresseavisen i januar.

Høyres leder Erna Solberg ble rørt da hun hørte historien om «Tøff?»-jentene tidligere i år.

- Disse jentene snakker så åpent og ærlig at det går rett til hjertene på alle som hører dem, sier Solberg til VG Nett.

Mobbeoffer. Kristin Kulseth fortalte åpent om sin mobbehistorie fra talerstolen i Høyres landsmøte. Foto: HØYRE
Sang på tv. 11 år gammel i 2004 deltok Kristin Kulseth i jenteduoen Rosa klinkekuler i finalen i Melodi Grand Prix jr. Foto: Richard Sagen