Den israelske militæraksjonen fant sted i landsbyen Deir al-Ghusun, rundt 7 kilometer fra byen Tulkarem lørdag.

En Reuters-reporter på åstedet sier at israelske soldater har tatt med seg noen av likene av de drepte palestinerne. Det israelske militæret IDF bekrefter at de i samarbeid med sikkerhetstjenesten Shin Bet har drept fem personer som de beskriver som «terrorister». IDF sier de skjøt med skarp ammunisjon og bærbare raketter etter at de først ble beskutt. En israelsk spesialpolitibetjent ble såret.

Ifølge den israelske avisa Haaretz varte aksjonen i over 13 timer før soldatene gikk til angrep og ødela et hus med ettersøkte personer. Fem ble drept, mens én person overga seg. Identitetene deres er ikke kjent.

Nesten 500 drept

De siste to årene har det vært en opptrapping av voldshandlingene på den okkuperte Vestbredden. Etter Hamas-angrepet mot Israel og Israels påfølgende krig på den palestinske Gazastripen 7. oktober, har volden tiltatt ytterligere.

Minst 492 palestinere er siden drept av israelske soldater eller bosettere på Vestbredden, inkludert Øst-Jerusalem, ifølge det palestinske helsedepartementet.

Kamper i flyktningleir

Blant de drepte er både medlemmer av væpnede palestinske motstandsgrupper, steinkastende ungdommer og tilfeldige sivile.

I april ble 14 palestinere drept av israelske styrker i flyktningleiren Nur Shams i Tulkarem, som huser flere militante fraksjoner. Minst ti av dem var ifølge Israel væpnet.

Tidligere denne uka ble en væpnet palestiner drept av palestinske sikkerhetsstyrker i samme by, angivelig etter de selv ble beskutt.