Slik gjorde de det:

Viser hvem som tar ansvar, angir kursen for landet, er trygg og svarer godt på kritikken. Hun møter opposisjonen på en offensiv måte, setter både  Audun Lysbakken og Jonas Gahr Støre på plass.  Er stødig og rolig, denne gangen nesten også litt humoristisk. Er nesten Angela Merkel på norsk.

God og overbevisende på sin hjertesak, der han var pådriver for flyktningforliket i vår. Har aldri vært bedre i noen tv-debatt. Godt forberedt, ekte engasjert, måtte tåle et stikk fra Solberg om at han var for sent ute på arbeid og omstilling. Svarer fortsatt uklart om skatt. Engasjement og selvtillit står til en femmer.

På flyktninger scorer hun dårlig, men hun er god når hun får snakke om  penger og eldreomsorg. Der finner hun litt tilbake til sitt gamle jeg som politisk debattant.  Virker altfor forurettet når hun møter motbør.

Den snilleste og morsomste gutten i klassen. Som vanlig slagferdig. Lykkes med å vise frem KrFs hjertesaker både på flyktninger og den økonomiske politikken. Balanserer hårfint mellom det  å være i opposisjon og være støttepolitiker til regjeringen. God når han skisserer opp vår forhistorie når det gjelder flyktninger – den gang Norge etablerte luftbro for bosniske flyktninger fra Balkan.

Får godt frem partiets politikk. Bruker seg selv på en sjarmerende og inkluderende måte. Er best på flyktninger, god også på økonomi.   God på eldreomsorg når hun snakker om at det er mer enn sykehjemsplasser. Viser seg som en god støtte til regjeringen, samtidig som hun viser at Venstre har sin egen politikk.

Ute av stand til å vise hva hans parti står for. Det blir for mye mas, han når ikke frem med kritikken sin, klarer ikke å fortelle hva som er alternativet til regjeringens politikk.

Tar seg opp etter hvert. Har et hjerte for flyktninger, og har gode poeng når det gjelder eldreomsorg. Klarer å få frem sitt partis profil. Har vokst som debattant i løpet av valgkampen.

Sitter med et parti som mangler politisk bredde. Blir lett litt arrogant når han hever seg over de andre partiene og presenterer seg som det eneste partiet som har en langsiktig politikk. Oppskriftsmessig god på miljø og klima, men har dårlige svar på både eldreomsorg , arbeid og økonomisk politikk.

Vurdert av kommentator Harry B.A. Strand og politisk redaktør Siri Wahl-Olsen

Erna Solberg (H)
Jonas Gahr Støre (Ap)
Siv Jensen (Frp)
Knut Arild Hareide (KrF)
Trine Skei Grande (V)
Trygve Slagsvold Vedum  (Sp)
Audun Lysbakken (SV)
Rasmus Hansson (MDG)