Ifølge en uttalelse fra det lokale sheriffkontoret, har Cruz sagt i avhør at han «begynte å skyte elever som han så i gangene og på skoleområdet» onsdag ettermiddag.

Cruz har fortalt etterforskerne at han hadde med seg flere magasiner med ammunisjon til skolen og at han skjulte dem i en ryggsekk fram til han kom inn på området og begynte angrepet. Han har også sagt at han etter hvert kastet fra seg sitt halvautomatiske våpen og en vest han hadde på seg, slik at han kunne gli inn i mengden med elever som prøvde å rømme. Politiet fant senere våpenet og vesten.

19-åringen var tidligere elev ved skolen og var utvist på grunn av sin oppførsel. Jordan Jereb, leder for høyrenasjonalistiske Republic of Florida, opplyste torsdag at Cruz var medlem av gruppa, og at han hadde deltatt i paramilitære øvelser. Gruppa har et etnisk hvitt Florida som mål.

Melisa McNeil, som er oppnevnt som offentlig forsvarer for 19-åringen, sier hennes klient er lei seg og angrer. Hun forteller at han er fullt klar over hva som skjer.

– Men han er også bare et ødelagt menneske, sier hun.

Elever på skolen og naboer forteller at Cruz før hendelsen hadde truet og trakassert andre, snakket om å drepe dyr, poserte med våpen på urovekkende bilder på sosiale medier, og skrøt av å skyte på blink i bakgården. Mange var redd for ham.