Ambassadør Ragne Birte Lund i Thailand opplyser til Adresseavisen at helsepersonell ikke har avsluttet letearbeidet, og ennå reiser rundt for å lete etter norske savnede på sykehus i området.

- Det er gått ni dager siden ulykken. Vi må innse at håpet om a finne flere nordmenn i live er ute, men helsepersonellet her nede ønsker å fortsette arbeidet. Hvor lenge det skal pågå er uklart, sier Birte Lund til Adresseavisen.

Den norske ambassaden har etablert seg i et hotellrom i Phuket sentrum, og i tillegg til ambassadøren jobber seks ansatte fra Utenriksdepartementet ved kontoret.

- Den viktigste jobben fremover er å bistå de pårørende her nede. De får blant annet oppfølging av erfarent helsepersonell, sier Birte Lund.

Mellom 10 og 20 pårørende oppholder seg i Phuket. Ambassaden har sørget for at de har et samlingssted på et annet rom på hotellet, der de blant annet har fått tilgang til pc og internett. Både sent i går og i dag er det satt opp ekstrafly for å frakte folk hjem fra katastrofeområdet.

- Mitt inntrykk er at flere er på vei hjem nå, men hvor lenge de ønsker a være her, må bli deres egen avgjørelse, sier Birte Lund.