Roar Grønset fra Orkdal er kommet til rette, etter å ha vært blant de to siste personene på listen over savnede trøndere etter flodbølgen i Asia.

I formiddag opplyste 41-åringens familie at Grønset, som har vært bosatt i Sørøst-Asia på turistvisum i cirka halvannet år, er i live. Familien sier til Avisa Sør-Trøndelag at Grønset ikke har mobiltelefon, og at dette kan være årsaken til at mannen ikke ga livstegn fra seg etter katastrofen.

Politiet i Sør-Trøndelag bekreftet tirsdag ettermiddag opplysningene:

- Vi kan bekrefte at han har gitt livstegn fra seg og derfor er tatt av listen, sier stabssjef Magnar Skaret ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Østby tok kontakt

Før listen ble oppdatert tirsdag morgen var også Helge Østby fra Ranheim registrert som savnet. I dag har politiet i Sør-Trøndelag jobbet med å kvalitetssikre informasjon om at også Østby er i live. Tirsdag ettermiddag ble opplysningene bekreftet, og 51-åringen er nå fjernet fra listen over savnede.

- Vi har nettopp fått verifisert at Østby har hatt kontakt med arbeidskolleger, og at han har kommunisert at han ikke var i det aktuelle området. Det betyr at det ikke lenger er noen fra Midt-Norge på listen over savnede. Dette er en gledelig melding, sier Skaret.

Da listene først ble publisert mandag morgen var 16 personer fra Midt-Norge savnet, nå er altså ingen registrert som savnet.

Antallet registrerte omkomne nordmenn er fortsatt 16.

Politiet understreker at det likevel kan være andre trøndere som er savnet i Asia, men at disse i så fall er registrert ved et annet politidistrikt på grunn av bostedsadresse og andre omstendigheter.

Foto: Jon Eeg / SCANPIX