– Jeg stiller offisielt til valg som USAs president, og vi skal gjøre dette landet stort igjen, sa han til publikum i New York tirsdag under slagordet «Make America Great Again!».

I kunngjøringen angrep han Barack Obamas helsereform og anklaget presidenten blant annet for å ha ført en svak handels- og utenrikspolitikk.

68-åringen, som aldri har hatt noen politiske verv, uttalte i mars at han har satt sammen en komité som skulle undersøke hvorvidt han bør stille. Trump har også leid inn personale i både Iowa, New Hampshire og South Carolina, delstatene som holder de første nominasjonsvalgene og -møtene tidlig i 2016.

Styrtrike Trump har i årevis vært en høylytt kritiker av president Barack Obama. Han har blant annet blitt latterliggjort for gjentatte ganger å ha stilt spørsmål ved om Obama virkelig var født i USA.

Trump ligger for øyeblikket på niendeplass på nettstedet RealClearPolitics ' gjennomsnittsmåling av republikanske kandidater, selv om det er svært lite sannsynlig at han kan vinne nominasjonskampen