Mandag kveld sto fortsatt to menn fra Sør-Trøndelag på Kripos’ liste over savnede. Men i går fikk politiet i Sør-Trøndelag bekreftet at både Roar Grønset fra Orkdal og Helge Østby fra Ranheim er i god behold.

- En svært gledelig melding, sier stabssjef Magnar Skaret ved Sør-Trøndelag politidistrikt.Roar Grønset har vært bosatt i Sørøst-Asia på turistvisum i halvannet år, er i live. 41-åringens familie sier til avisa Sør-Trøndelag at Grønset ikke har mobiltelefon, og at dette kan være årsaken til at mannen ikke ga livstegn fra seg etter katastrofen. Politiet i Sør-Trøndelag bekreftet tirsdag ettermiddag opplysningene:

- Vi kan bekrefte at Grønset har gitt livstegn fra seg og at han er tatt av listen, sier Skaret. Før listen ble oppdatert tirsdag var også Helge Østby registrert som savnet. Tirsdag bekreftet politiet at 51-åringen er i god behold og fjernet fra listen over savnede.

- Østby har vært i kontakt med arbeidskolleger. Han har ikke oppholdt seg i det aktuelle området, sier Skaret.

Politiet tar forbehold om at det likevel kan være trøndere som er savnet i Asia, men at disse i så fall er registrert ved et annet politidistrikt på grunn av bostedsadresse eller andre omstendigheter.